Biografie

Noëlle Drost (1999) begon op achtjarige leeftijd met pianospelen, waarvoor ze in 2014 werd aangenomen op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Marlies van Gent. Ze won meerder prijzen bij onder andere het Prinses Christina Concours, maar toch merkte ze na een paar jaar dat haar passie ergens anders lag en ontdekte ze dat ze van zingen echt gelukkig werd. Sinds september 2017 begon Noëlle dan ook zanglessen te volgen en kreeg ze les van Charlotte Margiono en vanaf 2018 van Rita Dams, wie nu nog steeds haar zangdocent is.

Als sopraan won ze in 2018 de Gaudeamus Prijs voor de beste uitvoering van een hedendaagse compositie tijdens het Prinses Christina Concours in Den Bosch en in 2019 won ze een tweede prijs tijdens het Prinses Christina Concours in Veghel en is ze doorgedrongen tot de Nationale Halve Finale van het Prinses Christina Concours. Ook heeft ze met het Atheneum Kamerorkest gesoleerd in de Nieuwe Kerk te Den Haag. Verder heeft ze in verschillende concertzalen door heel Nederland opgetreden, waaronder de Kleine Zaal van het Concertgebouw en de Hertz-zaal van TivoliVredenburg. Ook was ze te horen tijdens het Grachtenfestival 2019 en 2020 en op Radio 4. In februari 2020 zong ze de titelrol tijdens de première van de opera ‘Carattaco’ van J.C. Bach, samen met het Neue Mannheimer Orchester onder leiding van Anders Muskens. In de opera ‘La Gara delle Grazie’ was Noëlle met hetzelfde ensemble te zien tijdens het Grachtenfestival 2020 in de rol van Aglaia.

In 2021 heeft Noëlle deelgenomen aan een masterclass met Philippe Herreweghe en Peter Kooij, georganiseerd door Collegium Vocale in de Opera van Gent. Daarnaast was ze in augustus 2021 te horen tijdens een masterclass van Elly Ameling, die ook op nationale televisie werd uitgezonden tijdens de seizoensopening van het programma Podium Witteman. Daarnaast zal ze december 2021 te zien zijn als Sesto in de productie ‘Cesare e Cleopatra’ van de Dutch National Opera Academy. Ze is uitgenodigd om deel te nemen aan masterclasses met Jard van Nes tijdens het Internationale Kamermuziekfestival op Schiermonnikoog en daarnaast ook voor concerten en masterclasses op het Internationale Liedfestival in Zeist, met pianist Jorian van Nee. Ook heeft Noëlle meerdere projecten gezongen en georganiseerd met dirigent Drummado Wijnhamer, waaronder het coronaproject ‘Kerst voor elkaar’ en een uitvoering van ‘Les Nuits d’Été’ van Berlioz.

Noëlle studeert nu aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze in het derde jaar zit, bij Rita Dams, Noa Frenkel en Maurice Lammerts-van Bueren. Daarnaast studeert ze ook Oude Muziek bij Peter Kooij, Francesca Aspromonte en Pascal Bertin. Ook heeft ze in augustus 2019 de Fortbildung aan het Lichtenberger Institut für angewandte Stimmfysiologie in Duitsland afgerond.

Augustus 2021

Noëlle als Carattaco in de première van de gelijknamige opera