Biografie

Noëlle Drost (1999) begon op achtjarige leeftijd met pianospelen, waarvoor ze in 2014 werd aangenomen op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Marlies van Gent. Ze won meerder prijzen bij onder andere het Prinses Christina Concours, maar toch merkte ze na een paar jaar dat haar passie ergens anders lag en ontdekte ze dat ze van zingen echt gelukkig werd. Sinds september 2017 begon Noëlle dan ook zanglessen te volgen en kreeg ze les van Charlotte Margiono.

In 2018 won ze de Gaudeamus Prijs voor de beste uitvoering van een hedendaagse compositie tijdens het Prinses Christina Concours in Den Bosch en in 2019 won ze een tweede prijs tijdens het Prinses Christina Concours in Veghel en is ze doorgedrongen tot de Nationale Halve Finale van het Prinses Christina Concours. Ook heeft ze met het Atheneum Kamerorkest gesoleerd in de Nieuwe Kerk te Den Haag. Verder heeft ze in verschillende concertzalen door heel Nederland opgetreden, waaronder de Kleine Zaal van het Concertgebouw en TivoliVredenburg. Ook was ze te horen tijdens het Grachtenfestival 2019 en op Radio 4. In februari 2020 zong ze de titelrol tijdens de première van de opera ‘Carattaco’ van J.C. Bach, samen met het Neue Mannheimer Orchester onder leiding van Anders Muskens. In de opera ‘La Gara delle Grazie’ zal Noëlle met hetzelfde ensemble te zien zijn tijdens het Grachtenfestival 2020 in de rol van Aglaia.

Noëlle studeert nu aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze naar het tweede jaar gaat en heeft in augustus 2019 de Fortbildung aan het Lichtenberger Institut für angewandte Stimmfysiologie in Duitsland afgerond. Ze krijgt sinds september 2018 zangles van Rita Dams en coaching van Maurice Lammerts-van Bueren.

Juni 2020

Noëlle als Carattaco in de première van de gelijknamige opera